Moje místa 0
Zámek vznikl pravděpodobně začátkem 18. stol. přestavbou starší tvrze. V l. 1760–74 byl upraven do dnešní podoby. Ve 2. pol. 20. stol. byl zámek opraven a dnes je v držení několika soukromých majitelů, část budovy slouží jako obecní úřad a pošta.
Celkový pohled
Graficke pismenko Pozdně barokní zámek stojí uprostřed obce hned u silnice. Poslední rekonstrukce proběhla za socialismu. Řadu let zde sídlí obcení úřad (dříve MNV), pošta ad.
Iva Synková, 20.4. 2004

dějiny zámku
    První zmínka o vsi je z přídomku Pavla z Luštěnic roku 1268. Roku 1387 zde byl pánem Mikuláš z Potštejna, koncem 14. století pak Vilém ze Zvířetic a v letech 1402-24 Ctibor ze Stakor. Roku 1481 koupil část Luštěnic Jan Tovačovský z Cimburka a připojil je k mladoboleslavskému panství. Někdy po roce 1570 byly připojeny ke Kosmonosům, k nimž patřily až do roku 1739, kdy jej od Černínů z Chudenic koupil Josef Scherzer z Kleinmühlu. Roku 1774 prodal

popis zámku
    Základem stavby dnešního zámku je jednoduchá obdélná trojprostorová budova renesanční tvrze dochovaná ve sklepech a zčásti v přízemi západního křídla zámku. Snad již při vrcholně barokní přestavbě ve 30. letech 18. století bylo půdorysné schéma rozšířeno do dnešní podoby hlavní budovy půdorysu písmene se zaoblenými vnitřními nárožími nádvoří. Budova je jednopatrová, pouze v střední část západního křídla je o poschodí vyšší. K hlavnímu

Rekonstrukce zámku 2014
    V současné době (9-10/2014) probíhá první fáze rekonstrukce zámku - oprava střechy a fasády. Následně by měla proběhnout i rekonstrukce vnitřních prostor a pak možná i okolí zámku.
    Kamil Malát , 10.10. 2014

Zámek Luštěnice
    Základem stavby dnešního zámku je jednoduchá obdélná trojprostorová budova renesanční tvrz, dochovaná ve sklepech a zčásti v přízemí západního křídla zámku. Snad již při vrcholně barokní přestavbě ve 30. letech 18. století bylo půdorysné schéma rozšířeno do dnešní podoby hlavní budovy půdorysu písmene U se zaoblenými vnitřními nárožími nádvoří. Budova je jednopatrová, pouze ve střední části západního křídla je o poschodí vyšší. K hlavnímu

Paul's Bohemia, 21.4. 2016