Zámek byl postaven pravděpodobně ve 2. polovině 16. století a ve stol. 18. byl barokně přestaven. Později se zde nacházelo muzeum, které bylo r. 1984 přesunuto do nové budovy. Dnes je zámek na prodej.
© Jan P. Štěpánek 01/2005
Graficke pismenko Zámek v Životicích byl vybudován ve 2. polovině 16. století (kolem roku 1580?), snad za Pavla Bludovského z Kornic. Později byl utilitárně přestavován a upravován pro potřeby obce. Zámek je tvořen obdélníkovou patrovou budovou s mansardovou střechou a menšími provozními budovami v okolí. Na d portálem zámku je vytesán letopočet 1817.
Dnes je zámek stojící na okraji obce sice neopravený, ale v poměrně slušném technickém stavu (alespoň zvenčí). Je součástí snad nějakého výrobního podniku či zemědělského družstva a je asi obydlen. Při portále jsou zvonky.
Města a městečka ( K.Kuča ), jps7, 19.8. 2004

Historie zámku v Životicích
    S Životicemi, zvanými v též Žibotice, se v pramenech poprvé setkáváme roku 1533, kdy náležely Tobiáši Mošovskému z Moravčína. Jméno dalšího majitele, Jiříka Borynského z Roztropic (kolem roku 1570) lze dát do souvislosti se skutečností, že další členové rodu vlastnili nedaleký Šumbark. Životice náležely v 70.letech 16.stol. do majetku Bedřicha Šípa z Bránice a na Žiboticích. Ten zřejmě vedl roku 1576 spor s Janem Rouseckým z Ejvaně o les zvaný

Jan Rolenc podle: Havířov, kniha k 40. výročí založení města, Hrady,zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, 2.1. 2005

61-62 Ostravsko
    tvrz přestavěná na zámek