Moje místa 0
Skromné pozůstatky jednoduché kamenné hradby, kterou bylo město Frýdek obehnáno již od svého založení v 1. třetině 14. století. Nejzachovalejší úsek je možno nalézt pod farním kostelem.
část úseku městské hradby za farou a kostelem sv. Jana Křtitele

Frýdecké hradby

Graficke pismenko Kdo očekává úchvatné hradby jako v Jihlavě nebo Nymburce, tak bude asi velmi zklamán. Frýdečané jsou však na své pozůstatky hradby hrdí. Ještě do 70. let 20 století existovala městská zeď ve většině své délky (ať už šla vidět nebo byla skryta ve zdech domů). Poté začala nelogická demolice velké části historického centra a s tou vzala za své i většina hradby. Dnes můžeme najít jediný souvislý úsek zdi za farou a farním kostelem sv Jana Křtitele, podél uličky na Blatnici. Hradba má podobu jednoduché zdi ze světlého lomového kamene. Úsek postrádá jakékoliv znaky obranných prvků-nemá ani cimbuří a jediným otvorem je druhotně prolomené okno do farské zahrady. Hradba ...
jps7, 22.3. 2004

Frýdecká hradba
    Město Frýdek bylo hned od svého založení mezi lety někdy mezi 1327 a 1339 obehnáno kamenným opevněním. To navazovalo na opevnění knížecího hradu na opyši výběžku nad řekou Ostravicí a chránilo tak město ze severní, východní a jižní strany. Hradba měla podobu jednoduché zdi z lomového kamene bez cimbuří, věží či bašt. Vstup do města chránily dvě brány. Na severu, na konci Hluboké ulice, brána Leskovecká (Ukwaldská)... Lískovecká, Hukvaldská. A