Moje místa 0
Robert Geraldin vystavěl po pol.17.stol.zámek. Koncem 17.stol.Věžníkové zámek barokně přestavěli. V r. 1833 přestavován. Patrová barokní zámecká budova obdélníkového půdorysu, na průčelí rizalit, v jehož ose vystupuje v patře balkon s balustrádou.
Pohled z nádvoří (od jihovýchodu)
© Pavel Vítek 01/2006
Graficke pismenko Obec Lobeč leží 5,5 km severovýchodně od města Mšeno, na severovýchodním okraji CHKO Kokořínsko při silnici č. 273 Mělník - Mšeno - Doksy.
Zámek je vsoukromém vlastnictví a slouží jako penzion.
V okolí múžeme navštívit řadu zajímavostí v CHKO Kokořínsko, zejména pak Vrátenskou horu, nejvyšší bod Kokořínska (508 m), kde byla v roce 2004 postavena nová rozhledna s překrásným panoramatickým rozhledem k Bezdězu, na Mělnicko a České středohoří.
11.1. 2006

historie

První bezpečná zpráva o tvrzi v Lobči pochází až z r. 1513, kdy prodal Záviš z Harasova dvůr a pustou tvrz Johance z Vísky, manželce Jana Lobečského z Lobče. Lze tedy předpokládat, že původní lobečská tvrz, o které nevíme kdy přesně vznikla, zanikla za husitských válek. Potomci Johanky a Jana Lobečského z Lobče drželi Lobeč po celé 16. stol. a po smrti Jindřicha Lobečského z Lobče v r. 1601 koupila panství Barbora Vartenberková z Lobkovic a