Barokní kostel sv. Václava postaven na místě staršího dřevěného kostela. Stavitelem byl v letech 1733-1745 Petr A. Versa. Fresková výzdoba ze života sv. Václava od J.J. Czecha, obraz sv. Václava od J. Heřmana. Rokoková kazatelna. U kostela 4 sochy světců z 18. a 19. stol.
Graficke pismenko Na dohled od zámku najdete v Lovosicích barokní kostel sv. Václava, který byl postaven na místě dřevěného kostela. Stavitelem byl v letech 1733 - 1745 Petr. A. Versa. Kostel je vyzdoben freskami ze života sv. Václava od Josefa Čecha (J.J. Czecha). Obraz sv. Václava je od J. Heřmana. Uvnitř kostela je k vidění rokoková kazatelna. Přímo u kostela si můžete prohlédnout sochy z 18. a 19. stol. (sv. Jan Nepomucký, sv. Vavřinec, sv. Barbora, a sv. Florián).