Zámek byl postaven začátkem 19. stol. na základech staršího, strženého sídla. Soužil k ubytovacím a správním účelů. Zámek byl ve velice zanedbaném stavu a je na seznamu nejohroženějších památek. Dnes se nový majitel snaží o jeho záchranu.
vstupní průčeli
Graficke pismenko Již ve 14 století stála v místě dnešního zámku gotická tvrz poprvé v pramenech uvedená roku 1401. Během 15. století se majitelé často střídali, až ji počátkem 16. století získali Zejdlicové ze Šenfeldu, kteří Zvoleněves učinili centrem velkého panství. Stará tvrz jim proto nemohla stačit a po polovině 16. století ji výrazně renesančně přestavěli. Na počátku 17. století se majitelé opět několikrát vystřídali, během třicetileté tvrz války vyhořela. Roku 1668 koupil Zvoleněves kníže Julius František Sachsen-Lauenburg, za nějž a jeho potomků byla opět správním centrem rozsáhlého panství. Na tvrzi byly provedeny jen nejnutnější opravy, až na počátku 18. století byla ...
Pavel Zany Komárek, 24.2. 2004

tvrz přestavěná na zámek