Zámek byl postaven pravděpodobně v polovině 16. stol. na místě bývalé tvrze. Začátkem 19. stol. došlo k požáru, který zámek značně poškodil. V současné době zde sídlí střední odborné učiliště.
Graficke pismenko Zámek najdete v Lovosicích při hlavní ulici Osvoboditelů na malém náměstí. Výhled na zámek prakticky zakrývá zeleň a mohutný památný strom, takže zámek snadno přehlédnete. V současné době je využíván pro školské účely.
23.2. 2004

historie

Lovosický zámek byl s největší pravděpodobností postaven na místě bývalé tvrze v polovině 16. stol. Zámek se jen ve velmi málo upravené podobě dochoval dodnes. Počátkem 19. století byl silně poškozen požárem. Podle dobových kreseb nebyly již obnoveny renesanční štíty a lunety. Posledními vlastníky byli Schwarzenbergové.