Malé zbytky hradu, založeného asi Janem Střiměličkou před r. 1359, kdy je poprvé doložen. R. 1381 se uvádí hradní kaple Početí Panny Marie. Při prodeji zboží Valdštejnům r. 1554 byl již hrad pustý. Dochovaly se zarostlé zbytky zdiva, valy a příkopy.
Zbytek severní hradby jádra
Graficke pismenko Skromné zbytky zajímavého a velmi málo známého hrádku ze 14. století najdete na kraji obce Hradové Střimelice, ležící mezi Ondřejovem a Stříbrnou Skalicí. Pokud projedete obcí až na konec směrem na Stř. Skalici, najdete zbytky hrádku, ukryté v hustě vysázeném smrkovo-borovém lesíku, za posledním stavením vlevo ve svahu nad údolím.
Filip Matoušek, 20.2. 2004

Historie hradu
    První přímá zmínka o hradu v historických pramenech pochází z roku 1359, kdy se po něm psal rytíř Jan zvaný Střimělička, smírčí rozhodčí a pozdější zemský sudí. Právě Jan byl zřejmě stavitelem hradu, kde nechal ještě roku 1381 vystavět kapli Početí Panny Marie. janovi potomci drželi hrad i panství až do roku 1444, kdy jej získal Zdebor z Bezejovic. Roku 1474 koupil Střímělice Jindřich Jevišovický z Kunštátu, vlastnící rozsáhlé majetky v okolí

Popis
    Hrad byl postaven na z hlediska obrany nepříliš výhodném výběžku planiny, a proto bylo nutné jej dobře zabezpečit mohutnými valy a příkopy, které chránily především jádro a jsou v dnešním hustém porostu dobře patrné především na východě. Vlastní jádro, zřejmě bezvěžové, obsahovalo tři palácová křídla spojená hradbou na severní straně (která je v současnosti i nejlépe dochovanou částí hradu) a malý čtvercový přístavek na jihu, doložený plánem z

nepatrné zbytky zdí
     Praha-východ  (PH)