Jednolodní kostel v Sulejovicích s výraznou věží pochází ze závěru 14. století. Přestavby koncem 18. století, oprava v 90. letech 20. století. Zachovány četné kamenické články z doby stavby. Obklopen bývalým hřbitovem.
kostel Nejsvětější Trojice
Graficke pismenko Sulejovice se nacházejí asi 1,5 km západně od Lovosic. Příjezd autem od dálnice D8 po silnici I/15 směr Most, na okraji obce odbočuje místní komunikace po okraji pole přímo ke křižovatce u kostela. Sem dojedeme i vlakem (trať Lovosice - Louny), zastávka se nachází přímo u kostela.
Kostel je filiální k lovosické farnosti, informace o konání pravidelných bohoslužeb a tím i jeho přístupnosti se nepodařilo zjistit.

Kostel Nejsvětější Trojice v Sulejovicích u Lovosic
    Původně gotický kostel z konce 14. století byl přestavěn po požáru roku 1788, úpravy lodi proběhly v letech 1793–95. Helmice výrazné hranolové věže pochází zřejmě z 19. století. V interiéru se zachovaly kamenické práce z doby stavby, zejména sanktuář a portál do sakristie v podvěží. Z té můžeme i při pohledu zvenčí vidět výtok z lavaba. Vnitřní zařízení pochází převážně z 18. století.
    Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 3., Academia 1980 a D. Líbal: Katalog gotické architektury v ČR do husitských válek, Unicornis, 2001, 1.1. 2010