Zámek ve stylu tudorské novogotiky nechal podle projektu H. Ferstela postavit hrabě A. Nostic v letech 1856–63. Od jeho dědiců ho odkoupil C. Wolfrum a věnoval ho městu Ústí jako sídlo muzea. Po II. světové válce zchátral. Koncem 80. let opraven.
Graficke pismenko Nový zámek v Trmicích se nachází v těsném sousedství dálnice D8. Sjedete-li z dálnice do Trmic a podjedete-li dálniční most, jste přímo u zámku. Stálou expozicí zámku je regionální hornictví a muzeum modelové železnice.
Vladimír Studecký, 11.10. 2005

historie

Již v 13. století stála v Trmicích tvrz. V 1. pol.17. stol. Nosticové přebudovali tvrz na barokní zámek. Ještě r. 1926 byl Starý zámek opraven, ale pro značnou zchátralost byl v roce 1965 zlikvidován. Nový zámek nechal postavit hrabě Albert Nostic v letech 1856-1863 ve stylu anglické novogotiky. Projektoval ho známý vídeňský architekt Heinrich Ferstel. Roku 1919 Nový zámek zakoupil ústecký továrník Wolfrum. Od něj jej později získalo město

Ústí nad Labem  (UL)
    Trmice