Milíčova modlitebna

sbor Českobratrské církve evangelické
Evangelická modlitebna, pojmenovaná podle reformního kazatele ze 14. stol. Jana Milíče z Kroměříže, byla vybudována v letech 1950-1957 podle projektu arch. Bohumila Bareše. Byla otevřena r. 1952 a užívána do počátku 80. let. Pro špatný technický stav a úbytek věřících je od té doby uzavřena.
Milíčova modlitebna Malešice
© Jiří Špaček, 04/2016
Graficke pismenko Milíčova evangelická modlitebna se nachází na jednom z nejvyšších bodů Malešic na křižovatce ulice Rektorské a Na Universitním statku naproti parčíku s výklenkovou kaplí. Kolem prochází trasa místní naučné stezky, jejíž panel stojí u plotu sousední zahrádkářské kolonie. Nejbližší zastávka městského autobusu, zvaná Rektorská, se nachází u nedalekého domova seniorů. Autobus sem zajíždí z Malešického náměstí.
29.4. 2016

historie

Evangelická modlitebna, která byla pojmenována podle reformního kazatele ze 14. století Jana Milíče z Kroměříže (asi 1325-1374), byla vybudována v letech 1950-1957 podle projektu architekta Bohumila Bareše. Ten projektoval po 2. světové válce více evangelických objektů, např. sborový dům v Ratiboři (1949) nebo dřevěný kostel v Rožnově pod Radhoštěm (1950-1952). Malešická modlitebna byla užívána od r. 1952. Počátkem 80. let však byla pro špatný

Johannes Cladis, 28.4. 2016