Notice: Undefined index: _CIS_TYP in /var/www/hrady/class/class.ciselnik.php on line 72
zámek Přívozec, Blížejov
Hrady.cz
V barokní jednoposchoďový zámek byla v polovině 18. stol. přestavěna Dohalskými z Dohalic starší tvrz. Kolem byla vybudována velká ovocná a okrasná zahrada. V dnešní době je zámek zchátralý a opuštěný.
Graficke pismenko Obec Přívozec leží při silnici mezi Staňkovem a Blížejovem. Zámek snadno přehlédnete, zejména pokud jsou zavřená vrata do dvora. Upozorní Vás na něj jen informační tabule vedle vrat.
18.5. 2004

Stav zámečku je hrozný
    Zámeček je v hrozném stavu, stropy opadávají, na zemi haldy suti a zříceného materiálu, okna v přízemí nemají rámy. Do poschodí jsme se báli jít, i když kamenné schody jsou zdá se v pořádku. Báli jsme se zřícení podlah a stropů. Z naprosto zarostlého okolí (bývalé zahrady) vám přiběhnou naproti dva velcí divoce vyhlížející a štěkající psi. K návštěvě raději nedoporučuji.
    Oldřiška Samková , 18.7. 2013

Přívozec - zámek
    Nejstarší zprávy o Přívozci jsou ve dvou listinách z 23. července 1366, kde se uvádí Sezema z Přívozce. Lze předpokládat, že zde již tehdy stála tvrz, i když nejstarší písemná zpráva o ní je až z r.1417. Po Sezemovi byl pánem na Přívozci Bohuš z Rožďalovic, kterému v r.1379 patřila také ves Jikavče. Bohuš se připomíná naposledy v r.1404. Před r. 1412 patřila k Přívozci i vzdálená ves Libosváry u Hostouně, kterou Aleš z Přívozce zanechal po své

Hrady, zámky a tvrze v Čechách , na Moravě a ve Slezsku – kolektiv autorů pod vedením dr. Miloslava Bělohlávka, 12.2. 2004