Vysoká zděná věžovitá stavba z r. 1715 (snad O. Broggio) na místě starší dřevěné. Zachovány zvony z l. 1541 a 1619. Původní cibulovou báň nahradil v 19. století nízký stan s lucernou. Stojí na návrší západně od Hlásky a jižně od mariánského kostela.
Graficke pismenko Zvonice se nachází v areálu kláštera ve svahu nad chrámem Narození Panny Marie. Původní dřevěná zvonice vyhořela roku 1676 spolu s chrámem. Na jejím místě byla postavena zvonice nová již však zděná. Zvonice byla postavena ze společných prostředků města Roudnice a rodu Lobkoviců.
Na speciální uvnitř postavenou dřevěnou konstrukci, aby se nepřenášelo chvění na zdivo, byly zavěšeny původní zvony z let 1536, 1541 a 1619 z dílny roudnických zvonařů rodu Fričů.

Litoměřice  (LT)
    Roudnice nad Labem