Kostel z přelomu 40. a 50. let 18. století (arch. Löhrer) nahradil starší gotickou stavbu, barokně upravenou roku 1699. Do roku 1786 sloužil klášteru servitů, poté jako farní. Chátrání po roce 1945 v posledních desetiletích pokračuje stále rychleji.
Graficke pismenko Jen asi 6 km od Úštěka při silnici z Litoměřic do České Lípy se nachází obec Konojedy. V době kdy byl v této obci založen klášter, byl současně s ním postaven i klášterní kostel (1752). Po zrušení kláštera se kostel změnil na farní.
Kostel byl původně gotický a v roce 1699 byl přestavěn na kostel jednolodní s věží.
29.1. 2004

Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Konojedech
    Kostel z přelomu 40. a 50. let 18. století (podle projektu řádového bratra Wilhelma Marii, vlastním jménem Löhrer) nahradil starší gotickou stavbu, barokně upravenou roku 1699. Do roku 1786 sloužil potřebám kláštera servitů, založeného Franzem Karlem Rudolfem, hrabětem Sweerts-Sporckem. Po zrušení komunity fungoval jako farní. Po roce 1945 spolu se sousedním zámkem (původně klášterem) chátral, poté, co zámek opustila armáda se proces devastace

Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 2., Academia 1979 a Vlček - Sommer - Foltýn: Encyklopedie českých klášterů, Libri 1999, 31.12. 2010

Litoměřice  (LT)
    Konojedy