Původně gotický kostel byl po požáru v roce 1620 zbarokizován, věž na západě z roku 1704. Jednolodní, se sklenutým presbytářem a sakristií.
© Luděk Pitter 07/2005
Graficke pismenko Kostel sv. Mikuláše stojí na náměstí Svobody, hned před zámkem. Poprvé je doložen ve 14. století a jeho současný vzhled je z poslední přestavby z roku 1882. Hřbitov při kostele byl zrušen až počátkem 19. stol.
Kostel je jednolodní, s trojboce uzavřeným presbytářem, při jižní straně sakristie. Hranolová věž při západním průčelí.
V nice závěru kněžiště stojí socha sv. Floriána z počátku 18. stol.

historie

Původně gotický kostel ze 14. stol. vyhořel při požáru roku 1620 a v roce 1632 byl opraven. Věž byla postavena až počátkem 18. stol. K dalším úpravám došlo konce 18. stol. V roce 1882 byla provedena celková přestavba kostela, byl sklenut presbytář a přistavěna sakristie.

Plzeň-jih  (PJ)
    Spálené Poříčí