Barokní kostel se dvěma průčelními věžemi postavený v letech 1730–1739 podle návrhu K. I. Dientzenhofera ve Vyšehradské ulici na Novém městě. Schodiště a zeď zahrady vybudovány v roce 1776 podle návrhu arch. A. Schmidta.
Graficke pismenko Vrcholně barokní kostel se dvěma průčelními věžemi byl postaven v letech 1730 – 1739 podle návrhu Kiliána Ignáce Dienzenhofera na náklad svatojanského bratrstva. Půdorys má tvar osmiúhelníku s konkávními stranami, prodloužený v podélné ose. Vyjadřuje všechny typické znaky dynamického baroka, jako je zvýraznění hlavního průčelí a složitá modelace interiéru, která se promítá i do vnějšku stavby. Zařízení kostela je původní rokokové. Na hlavním oltáři je umístěn dřevěný model bronzové sochy sv. Jana Nepomuckého z Karlova mostu od Jana Brokofa z roku 1682 a sochy svaté Ludmily a svatého Václava. Schodiště do chrámu a zeď přilehlé zahrady byly vybudovány v roce 1776 podle návrhu arch. A. Schmidta.

Praha 2-Nové Město