Hrady.cz
Zámek byl vybudován kolem roku 1560 Zachariášem z Hradce na místě staršího zpustlého hradu. V 18. stol. byl rozšířen v barokním stylu. Roku 1767 a 1847 zámek vyhořel, ale byl vždy brzy opraven. Dnes se tu nachází hasičské muzeum.
Zámek a muzeum hasičského hnutí Přibyslav
V centru města se nachází zámek v renesančním a barokním stylu vystavěný na místě dřívějšího gotického hradu. V zámku je hasičské museum.
Lenka Daňková, 17.1. 2004

historie

Na místě dnešního zámku stával původní gotický hrad z první poloviny 13. století, z doby kdy se v Přibyslavi dolovalo stříbro. V roce 1424 byl dobyt husity a poté obnoven. Hrad počátkem 16. století zpustl, místo něho byl vybudován renesanční zámek. Přibyslavský zámek postavil kolem roku 1560 Zachariáš z Hradce. Zámek byl v 18. století rozšířen barokními přístavbami. Roku 1767 zámek vyhořel, ale brzy byl opraven. Toto se opakovalo i roku 1847,