Raně barokní kostel se zděnou zvonicí obklopený hřbitovem na pahorku nad labským údolím. Autorem snad B. Spineta. Od 19. století statické poruchy (trhliny v klenbě i zdivu), v současnosti trvale uzavřen. Koncem 80. let 20. stol. obnovena báň zvonice.
Graficke pismenko Kostel se zvonicí a hřbitovní kaplí najdete na vyvýšenině jihozápadně od obce Zahořany. Při cestě z Křešic do Zahořan jej spatříme napravo za železniční tratí v jeho celé kráse. Kostel byl postaven v letech 1653-1657, stavitelem byl snad litoměřický stavitel italského původu B. Spineta. Kostel byl dokončen až v 18. stol. Na počátku 19. stol. byly zjištěny trhliny v klenbě a v polovině 19. stol. byla stavba zajištěna železnými táhly. Stavba se však dodnes trhá a je opuštěná.
V rohu hřbitova stojí barokní zvonice, tvořená čtyřbokou věží s cibulovitou bání. Hřbitovní kaple je pětiboká budova s plochým stropem.