Zámek byl přestavěn za starší tvrze ve druhé pol. 17. stol. Janem, svobodným pánem de la Coronou. Před zámkem stojí kamenné barokní sochy sv. Jana Nepomuckého (1726) a sv. Donáta (1748).
Zahořany
Graficke pismenko Zahořany leží při severním okraji obce Křešice a dnes jsou její součástí. Do Zahořan se nejlépe dostaneme z Litoměřic po silnici při Labi směrem na Roudnici. Z Litoměřic je to necelých 8 km. Vlastní zámek leží při silnici ze Zahořan směrem na Býčkovice.
Ve 2. polovině 17. stol. koupil Zahořanské zboží Jan, svobodný pán de la Corona (Cron), který vystavěl na místě bývalé tvrze zámek. Jedná se o jedno až dvoupatrovou čtyřkřídlou budovu se dvorem a vstupním kamenným portálem se znakem. Severní křídlo s arkádami, v severovývhodní části hranolová věž. Před zámkem kamenné barokní sochy sv. Jana Nepomuckého (1726) a sv. Donáta (1748)
V obci si můžete ještě prohlednout zajímavou stavbu kostela se zvonicí a kaplí na výšině jihozápadně od obce.

Litoměřice  (LT)
    Křešice