Zámek byl stavěn v letech 1738–1752 jako jezuitská rezidence a jako její autor je uváděn Kilián Ignác Dientzenhofer. Kolem roku 1872 došlo k úpravám, kdy byla původní mansardová střecha nahrazena střechou plošší.
Liběšice
Graficke pismenko Obec Liběšice leží na silnici z Litoměřic do Úštěka, asi 12 km od Litoměřic a určitě stojí za krátké zastavení. Vlastní zámek je nepřístupný, je v něm umístěn Ústav pro mentálně postižené. Kromě zámku si však můžeme prohlédnout kostel Nanebevzetí Panny Marie z roku 1352, hřbitovní kapli sv. Františka Xaverského a množství soch převážně ze 17 a 18. stol.
17.12. 2003

historie

V obci Liběšice je mezi památkami uváděna tvrz ze 13. Ta však nestála na místě původního ani dnešního zámku, ale na místě domů čp. 12 a 54. Budova zámku je v historii obce zaznamenána až o 3 století později. V místě dnešní brány do parku stál po roce 1520 čtyřkřídlí zámek, který založil Karel Dubanský z Duban a v roce 1654 byl barokně upraven jezuity, kteří se sem přestěhovali z Úštěka. Jižně od původního zámku v roce 1738 začala stavba