Trojkřídlý patrový zámek byl přestavěn ze starší tvrze v 16. stol. Roku 1830 vyhořel a byl pozdně empírově upraven. V dnešní době slouží jako obecní úřad a knihovna.
Zachovalá velmi atraktivní goticko renesanční tvrz přestavěná na zámek, slouží jako obecní úřad a knihovna.
10.12. 2003

historie

První zmínka o Tršicích pochází z roku 1251, kdy je drželi místní vladykové. Po smrti Unky z Tršic po roce 1399 připadl statek markraběti Joštovi. Již v roce 1405 jej koupil Lacko z Kravař a na Helfštejně. V tomto roce se také poprvé uvádí i zdejší tvrz. V roce 1460, kdy tu sídlila Anežka vdova po Mladotovi z Prasinovic, přepadl tvrz Tunkl z Brníčka a snad ji i po nějakou dobu držel. V roce 1465 je již tvrz majetkem vladyky Bohuslava z Kokor. Od

Luděk Vláčil - zdroj: Hrady, zámky a tvrze, Čech, Moravy a Slezska, 10.1. 2016