Kostel byl postaven přibl. ve 20. - 30. letech 14. stol. (což potvrzuje r. 2000 objevená nástěnná malba). Kostel se prvně zmiňuje r. 1371. R. 1797 byl zchátralý kostel celkově opravován a rozšířen o věž. V l. 1948-1949 prošel velkou rekonstrukcí, kdy také vznikla nástropní malba od Antonína Sychry.
Celkový pohled
© Roman Řezáč 10/2004
Graficke pismenko Kostel je spolu s hradem dominantou obce, hrad leží asi 200 m jižně od něj. Patří k nejstarším církevním památkám na Kyjovsku. V současné době chystá obec z vlastních prostředků podle informací místních muzeum, zahrnující jak historii kostela tak hradu. Kostel není volně přístupný, což je škoda, protože ve svém interiéru ukrývá fresku ve výklenku vedle oltáře, která byla objevena v roce 2000 a je datována do první poloviny 14.století. Kolem kostela je volně přístupný hřbitov, značně rozšířený po druhé světové válce.

historie

Kostel byl dlouho považován za barokní stavbu z 2. poloviny 17. století, až nástěnná malba odhalená roku 2000 na jižní stěně presbytáře posunula jeho vznik ještě před první zmínku o kostele z roku 1371. Charakter malby s motivem Ukřížování datuje její vznik a tedy i vznik samotného kostela do 20.-30. let 14. století. První výrazná oprava zchátraleho kostela je zaznamenána v roce 1797, kostel byl rozšířen o věž, opravena byla střecha a vnitřní