Moje místa 0
Zámek byl postaven Linhartem Colonou z Felsu kolem roku 1598. Po roce 1948 zámek získala a používala armáda. Dnes je zámek v soukromých rukou a veřejnosti nepřístupný.
Graficke pismenko Obec STRUŽNÁ se nachází v těsné blízkosti mnohem známější a často navštěvované zříceniny hradu Andělská Hora, ležící na silnici č. 6 ( E48 ) z Prahy do Karlových Varů.
Z dalších zajímavých míst v okolí stojí za návštěvu požkozený zámek ve Verušičkách, malebné městečko Valeč s rekonstrukcí procházejícím zámkem, zbytky hradu Hartenšteina u Bochova, starobylé husitské Žlutice a krásně opravený zámek v Chyši.
21.11. 2003

historie

Historie zámku ve Stružné je spjatá s Andělskou Horou, kdy jeden z jejich vlastníků Linhart Colona z Felsu nechal kolem roku 1598 vystavět nový zámek v Kysiblu.V roce 1622 zámek i s Andělskou Horou přechází do majetku Heřmana Černína z Chudenic.V letech 1734 - 1794 je ve vlastnictví rodu Hartigů.Do opětovného vlastnictví Černínů přechází zámek a jeho okolí v roce 1868, kterým zámek patřil do r. 1945, kdy jim byl zabaven. Po roce 1948 přechází