Rozsáhlý romantický pseudoslohový zámek, jehož nynější podoba vznikla přestavbou zbytků vodní tvrze a staršího barokního zámku. Do dnešní podoby přestavil zámek Karel Wesselý po r. 1897. Následovaly drobné romantické úpravy.
Hlavní průčelí
Městys Žinkovy se nachází 6 km západně od Nepomuka na silnici II/191.
9.11. 2003

Z historie
    Na místě dnešního zámku stávala tvrz, která je poprvé zmiňována r. 1525 při dělení majetku mezi bratry z Klenové (Klenového). Zakladatel sousedního hradu Potštejna/Potenštejna Půta z rodu Drslaviců se původně psal ze Žinkov; po vymření této větve rodu přešlo panství na Přibíka z Klenové. Zámek, jakožto jednoduchá barokní budova o dvou patrech a třech křídlech, byl postaven za Viléma staršího z Klenové mezi léty 1624-1642. V r. 1712 prodali

Helena Dvořáková (podle Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Západní Čechy, Praha, Svoboda 1985), 13.2. 2011
    Po r. 1989 zámek střídal majitele a chátral. Naposledy se dostal do vlastnictví společnosti Crown Estates (za níž stojí občané Lichtenštejnska a mezinárodní kapitál), která od r. 2008 zámek začala opravovat. Rekonstrukce zajišťovala společnost CE Brno, jejím cílem bylo udělat ze zámku hotel a kongresové centrum se zázemím pro rekreaci. Turistické bungalovy na okraji (veřejně přístupného) zámeckého parku již rekreačním účelům slouží. Na podzim r.

Helena Dvořáková, 13.2. 2011

tvrz přestavěná na zámek