Byl založen ve 12. st. Náležel vladykovi Tehovi. Z významných rodů jej vlastnili:Václav IV., Jan Roháč z Dubé, Slavatové a Ferdinand I. Lichtenstein. 1547 byl již zpustlý.Zbytky-část příkopu a zdiva-jsou na zahradě usedlosti č.p. 46.
Pozůstatky zdiva
na kterých byla bozději vystavěna stodola
Zbytky hradu se nacházejí ve stejnojmenné obci na zahradě usedlosti č.p. 46. Do dnešní doby se dochovala jen část příkopu a zbytky zdiva.
Václav Hájek, 1.11. 2003

Hrad Tehov
    Stavebníkem hradu byl pravděpodobně bohatý staroměstský občan Reinhard z Mühlhausenu, který Tehov získal okolo roku 1390. Roku 1399 se majitelem hradu stal král Václav IV. Po roce 1400 přešel Tehov se vším zbožím do majetku Kašpara Čotra, měšťana Starého města pražského, který 15. března 1407 směnil s klášterem sv. Karla na Novém Městě Pražském hrad a panství tehovské za statek Práče. Roku 1420 padl hrad Tehov do rukou husitů a od roku 1427 do