Kostel založen r.1397. Gotická dřevěná pětiboká zvonice končí osmihranným jehlanem je celá pokrytá šindelem. Barokní dřevěný most, postavený r.1721 je tvořen na každé straně 8 oblouky, ve spodní části zdoben bedněním a při vstupu vraty.
Závěr kostela sv. Bartoloměje
© Pavel Vítek 02/2006
Graficke pismenko Jedinečný gotický kostel z konce 14.století (stavitelé Jan a Petr Lutkovi) s renesančními a barokními nástěnnými malbami a dřevěným stropem, patrovou kruchtou. Šindelem krytá dřevěná zvonice s originální konstrukcí. Dřevěný krytý most.
26.6. 2004

historie

Kostel sv. Bartoloměje je původně gotickou stavbou. Je to jednolodní dřevěný kostel založený královnou Žofií, druhou manželkou Václava IV., roku 1397. Staviteli byli pravděpodobně bratři Lútkové. Do kostela vstupujeme po dřevěném barokním mostě, který je 18m dlouhý. Dnešní podoba mostu pochází z roku 1721. Věž je pětiboká a směrem vzhůru se zužuje a ve výšce 29m je zakončená osmibokým jehlanem.

Pardubický kraj
     Chrudim  (CR)