Původně gotická tvrz byla v 16.st.přestavěna na renesanční zámek. Vlastníkem byl předchůdce rodu Kryštofa Haranta-Bušek z Bezdružic. Poslední majitelé Löwensteinové zámek r.1868 předali rak.-uher. úřadům pro účely soudu a vězení.
Graficke pismenko Bezdružický zámek naleznete na návrší, na západní straně náměstí, viditelný ze širokého okolí. V současné době vlastní objekt firma Bayton služby a.s., která zajišťuje postupnou rekonstrukci. V roce 2003 by se zde, v nově upravených interiérech, měla představit sbírka uměleckého skla s trvalou expozicí současné české sklářské tvorby. Parkovat lze přímo na náměstí pod zámkem.
27.8. 2003

turistické

Navštívili jsme zámek dne 4.7.2012 a na bráně jsme se dočetli, že je z technických důvodů uzavřen.Z nápisu vyplývalo, že se zřejmě bude jednat o delší dobu. Doporučujeme před návštěvou raději zavolat.
    Kamil Jezek, 4.7. 2012

Bezdružice
    Dnešní zámek stojí na místě menšího středověkého hradu, který na místě nejvyššího nároží vznikl již koncem 13. století a jehož část byla v 16. století přestavěna. Do současnosti se zachovalo nádvoří s dvěma křídly gotických budov vystavěných patrně ve 14. a 15. století. Nádvoří je přístupné průjezdem, který vznikl úpravou gotické brány. Nákladnou renesanční přestavbou prošel objekt za posledních Kolovratů a Elpognarů. Budovy kolem nádvoří byly

27.8. 2003

pověsti

Mnohým se při vyslovení Bezdružic vybaví vzpomínky na známého českého humanistu a cestovatele Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic, popraveného roce 1621 na Staroměstském náměstí v Praze. Harantovu osobu spojuje však s Bezdružicemi pouze příbuznost s rodem, který zdejší krajinu opustil již ve 14. století.