Barokní zámek byl postaven na místě starší tvrze Františkem Deymem roku 1638. V zámku se střídalo mnoho majitelů a byl často přestavován. Velmi rozšířen byl na přelomu 18. a 19. století a to o pravé křídlo a kapli sv. Vavřince s pseudogotickými okny.
Jihozápadní nároží zámku
Graficke pismenko Ve vesnici Vodicích můžete spatřit malý zámek s barokními prvky, který byl roku 1638 přestavěn z původní tvrze, známé již před rokem 1565.
Zámek byl dále rozšířen na přelomu 18. a 19. století o pravé křídlo a kapli sv. Vavřince s pseudogotickými okny.
27.8. 2003

historie

Nejstarší a ještě nepřímé zmínky o vsi Vodici jsou až z počátku 15. století, kdy se uvádějí její majitelé Bohuslav z Vodice (1414 – 1432), Lev (+1460) a Zdeněk z Vodice (1462), kteří ještě bydleli při dvoru. Teprve jejich nástupce Jindřich z Hrádku (+1566) patrně vystavěl ve vsi tvrz. Po něm dědila jeho dcera Markéta, provdaná za Jana staršího Smrčku z Mnichu. Statek byl zvětšen přikoupením vesnic Stříteže a Prasetína (1577). V r. 1612 koupil

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku, Jižní Čechy, 27.8. 2003

Tábor  (TA)