Zámek byl postaven na místě starší tvrze, která byla zničena při třicetileté válce. V r. 1750 byl přestaven a vznikla trojkřídlá dispozice svírající čestný dvůr. R. 1822 se majitelem zámku stal kníže Rohan. Dnes je zámek využíván ke komerčním účelům.
Jižní (zadní) průčelí
Graficke pismenko Nádherný trojkřídlý zámek (s dodatečným rozšířením o další ubytovací budovu) si zvenku můžete snadno prohlédnout. Vstupy od hlavní silnice i zezadu z francouzské zahrady (případně golfového hřiště) jsou volně přístupné. Interiér pak nejlépe poznáte, když se zde ubytujete. Areál je totiž přeměněn v luxusní čtyřhvězdičkový hotel.

historie

Tvrz v místech zámku vznikla již počátkem 15. století, ale výrazně se zapsala do dějin až roku 1562, kdy zde nocoval král Maxmilián. V době po ničivé 30-ti leté válce se tvrz mění na zámek. Z původní stavby se zachovaly pouze 3 místnůstky v přízemí. Hodně z dnešního vzhledu však získal teprve až r. 1750. Tehdy vznikla především jeho trojkřídlá dispozice svírající čestný dvůr. Roku 1822 získává panství Štiřín se zámkem kníže Rohan, později hrabě