Notice: Undefined index: _CIS_TYP in /var/www/hrady/class/class.ciselnik.php on line 72
zámek Horní Police, Horní Police
Hrady.cz
Raně barokní zámek byl přestavěn ze staršího sídla krátce před rokem 1689. V 19. století zde byl umístěn jezuitský seminář. Zámek je v dnešní době veřejnosti nepřístupný, kromě příležitostí kdy se v přízemí pořádají výstavy.
Zámek z mostu
Graficke pismenko Z venku krásně vypadajíci zámeček patří obci, která s ním má jisté záměry. Rekonstrukci potřebuje jako sůl. Občas se pořádají v přízemí zámku výstavy.
19.5. 2003

historie

Horní Police (původně zvaná Palič) je doložena v písemných pramenech poprvé v r. 1273. Zpočátku byla součástí držav doksanského premonstrátského kláštera, jemuž náležela se sousedními osadami Bělou a Stoupnem až do husitských válek. Po zničení kláštera v r. 1421 husity zmocnili se někdejších doksanských zboží na Hornopolicku Berkové z Dubě a z Lipé, kteří je spravovali již od dob Karla IV. a byli tedy i v době předhusitské ve skutečnosti

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Severní Čechy, 25.1. 2006