Zámek nechal vybudovat ve 2. polovině 80. let 19. století kníže Jan II. z Lichtenštejna. V rámci I. pozemkové reformy přešel zámek v polovině 20. let 20. století do státní správy a po konfiskaci majetku Lichtenštejnů v roce 1945 definitivně do majetku státu. Dnes ho vlastní podnik Lesy ČR.
Graficke pismenko Obec Landžhot se poprvé připomíná již v roce 1384 jako příslušenství Týnce. Ale vzhledem k tomu, že nikdy nebyl centrem samostatného statku, nevzniklo zde ve středověku žádné šlechtické sídlo. Teprve ve 2. plovině 80. let 19. století kníže Jan II. z Lichtenštejna nechal vybudovat podle plánů architekta Karla Weinbrennera zámek, který kromě pobytu Lichtenštejnů sloužil i ke správě jejich lesů. Ve 20. létech 20. století přešel do státní správy a v roce 1945 po konfiskaci majetku Lichtenštejnů definitivně do majetku státu. Dnes je majetkem podniku Lesy České republiky.
Zámek je jednopatrová budova obdélnikového půdorysu, zdobená dřevěným hrázděním a vysokými štíty. Má čp. 145/2.
     Břeclav  (BV)