Lovecký zámeček přestavěný z bývalého mlýna někdy po roce 1880, kdy Alexandr markrabě Pallavicini koupil Janovské Údolí a připojil je k Jemnickému panství. Zpočátku myslivna byla v době honů využívána jako lovecký zámeček. Zámek je dnes zcela zrekonstruován a celý areál je využíván k rekreačním účelům.
Hlavní jihozápadní strana zámečku
Graficke pismenko V roce 1816 majitel Starého Hobzí Johann Max Flick vybudoval v mlýnském areálu jihozápadně od Starého Hobzí přádelnu, která vyráběla přízi pro starohobezskou manufakturu. V roce 1843 prodává Terezie Trautmannsdorfová Staré Hobzí i s manufakturou a přádelnou Alfonsovi, markraběti Pallavicinimu. Ten zpět přeměnil přádelnu na mlýn, který se výslovně připomínal ještě v roce 1880. Až po tomto roce jej markrabě přeměnil v myslivnu, která později sloužila jako lovecký zámek. Pro celý areál se tak ujal název Zámeček. V polovině 20. let 20. století v rámci provádění I. pozemkové reformy byl Zámeček převzat státem a o něco později katolickým ...
Dohňanský Dušan, zdroj: F.Musil - Neznámé zámky Moravy a Slezska, 7.7. 2020
    lovecký