Vznik zámečku je datován do 2. poloviny 18. století, kdy došlo k odprodeji Hradce od panství Bělá a tím k jeho osamostatnění, čímž zároveň vyvstala nutnost založení šlechtického sídla jako centra statku. Dnes bývalý zámek slouží jako soukromý obytný dům.
Západní vstupní strana bývalého zámečku
Graficke pismenko V letech 1782-1789 drželi Hradec jako samostatné biskupské léno Hecklové z Donnersmarku. Po nich léno přebrali postupně Erdman Puckler, Jiří Larisch a v roce 1842 Ferdinand Schickfuss. A právě do těchto let se zařazuje vznik centra hradeckého statku - dnešního zámečku. Existenci tohoto šlechtického sídla připomíná Kneifel i Ens ve svých topografiích. Byla to trojdílná dispozice pozdně barokního charakteru. Později se objekt stal vlastnictvím nešlechtických majitelů, ale jeho původ se odrazil v názvu "Zámeček". V roce 1945 byl německým majitelům konfiskován a později odprodán do soukromých rukou. Dnes je z něj obytný dům č. p. 7. Nachází ...
D. Dohňanský, zdroj: F.Musil - Neznámé zámky Moravy a Slezska, 1.7. 2020
    přestavěno