Zaniklá tvrz. Snad byla založena ve 14. stol., neboť se předpokládá se že odtud mohl pocházet zemanský rod Čámských z Ostrého, poprvé připomínaný r. 1378. Tvrz není v písemných pramenech zmiňována, přesnější informace může přinést jen archeologický výzkum.
tvrziště
po obvodu bývalého tvrziště dnes stojí chatrné dřevěné hradby
Graficke pismenko Ostrý (539 m n. m.) je zalesněný vrch nad údolím Litavky, zachovány četné stopy důlních prací upomínající na těžbu železné rudy. Na vrcholu je zachováno dobře patrné okrouhlé tvrziště. O bývalé tvrzi se nedochovaly žádné údaje, předpokládá se, že odtud mohl pocházet rod Čámských z Ostrého, poprvé připomínaný r. 1378. Pozor - nedejte se zmást mapou - tvrziště je opravdu až na vrcholu Ostrého, čehož důkazem je triangulační tyč. Momentálně je tvrziště "opevněno" dřevěnou palisádou...
mapa 1:50 tis. KČT č. 38, 4.5. 2003

historie

Nedaleko vesnice Felbabky zdvíhá se návrší řečené Ostrý, jehož hřbet táhne se od Litavky směrem západním. Západní jeho konec jest nejvyšší a nese zbytky staré tvrze. Pode tvrzištěm jest hluboká díra, jejížto účel není znám. Odtud se přichází po pěšině na předhradí, které bylo dílem přírodou, dílem rukou lidskou opevněno, neboť všecka jeho jižní strana jest příkra, kdežto severní strana volně spadající překopána byla příkopem. Tvrziště za tím se

A. Sedláček - Hrady, zámky a tvrze království českého VI. - Argo, 1995, 4.5. 2003