Zaniklá tvrz, o níž je první zmínka údajně vzpomínána už v letech 1368 - 1371. První skutečně dochovanou zmínkou je mramorová deska z roku 1547, která dokladuje opravu tvrze, a kterou nechal zhotovit pán Znáta z Víckova. Posledním záznamem o tvrzi je kupní smlouva z roku 1630. Z tvrze nezůstaly žádné pozůstatky.
Vyvýšenina možného jádra tvrze od západu
Graficke pismenko Tvrz se údajně zmiňuje již v roce 1368, kdy obec Uhřice vlastnili Rackové. Tento zemanský rod sídlil v Uhřicích až do poloviny 16.století. V 15. století už byla tvrz zřejmě pustá , neboť ve vkladech z roku 1446 a 1468 je jmenováno jen tvrziště. Ale první skutečnou zmínkou o sídle zemanů je až mramorová deska z roku 1547, která připomíná opravu zpustlé tvrze. Nechal ji zhotovit pan Znáta z Víckova a obsahuje jeho jméno jakož i jméno jeho manželky Mandalény z Nevědomí, dále letopočet a znaky obou rodů. Naposled je sídlo zmiňováno v kupní smlouvě z roku 1630, kde je zaznamenán prodej vsi i s tvrzi. Tehdejší ...
D.Dohňanský, zdroj : V.Nekuda - J. Unger Hrádky a tvrze na Moravě, Oficiální stránke obce Uhřice, 11.6. 2020
    zaniklý
     Hodonín  (HO)