Palazzo Vecchio

Itálie, Florencie
Postaven roku 1299 jako sídlo vlády florentské republiky. Medici v 16. přestavěli na svou rezidencí. Kolébka italské renesance. Nyní zde Dětské muzeum a kanceláře radnice. Síň pěti set je největší místnost ve Florencii.
Starý palác, sídlo vlády florentské republiky, Palazzo Vecchio, v italské Florencii.
© Pavel Vítek 05/2001
Graficke pismenko Florencie italsky Firenze je metropole italského Toskánska, ležící na řece Arno. Najdeme ji 280 km severozápadně od Říma, 95 km východně od Livorna, které leží na pobřeží Ligurského moře a 160 km západně od Rimini na pobřeží Jaderského moře. Okolo Florencie vede dálnice A1 vedoucí ze severu Itálie do Říma a Neapole.

historie

V roce 1299 bylo rozhodnuto postavit palác jako sídlo vlády florentské republiky. Kromě toho to měl být stavební reprezentant síly republiky a lidu. Bylo zcela normální u velkých staveb té doby, že pro dokončení stavby bylo zapotřebí několika generací. Až Cosimo I de Medici 16. století došlo k dokončení a výzdoby budovy a ta se stala jeho rezidencí. Tehdy získala svůj současný vzhled a stala se vévodským palácem. Později Cosimo I de Medici své

popis

Starý palác byl postaven v podobě hradu s věží 94 vysokou metrů. Je jedním z nejznámějších symbolů města Florencie. Je to kolébka italské renesance a určitě je to místo, které by si neměl nechat ujít každý návštěvník Florencie. V současné době je Palazzo Vecchio domovem Dětského muzea, Museo dei Ragazzi, a zde také najdeme kanceláře radnice a Cinquecento Hall, Síň pěti set. Jde o velkou místnost dlouhou 54 metrů a 22 metrů širokou, 17 metrů

Itálie
    Toskánsko