Zámek byl vybudován jako součást dvora v letech 1804 - 1807 za Leopolda I. Podstatského-Lichtenštejna a podle jeho manželky Marie Terezie rozené Krakovské z Kolovrat dostal název Terezov. V roce 1828 připadly Šášovice statku Želetava, jenž vlastnil bratr Leopolda I. Gustav Alois Podstatský. V roce 1945 přechází zámek do vlastnictví státu.
Čelní průčelí na sv.
Graficke pismenko Obec Šášovice se poprvé připomíná v roce 1350, přičemž byla součásti panství Telč. V její držbě se střídala celá řada majitelů mmj. rod Slavatů, který vlastnil obec až do roku 1691. Pak následovali příslušníci rodu Lichtenštejn-Kastelkorn a po nich Podstatští z Prusinovic. A právě Leopold I. Podstatský-Lichtenštejn, který telčské panství převzal v roce 1763, nechal v letech 1804 - 1807 vybudovat nový dvůr, jehož ústřední budovou byl zámek na sv. straně dvora. Příslušenstvím panství Telč byly Šášovice až do roku1828, kdy za Gustava Aloisa Podstatského-Lichtenštejna připadly statku Želetava, přičemž zámek Terezov se stal sídlem správy tohoto panství. ...
D. Dohňanský, zdroj: F.Musil - Neznámé zámky Moravy a Slezska, 18.5. 2020
    přestavěno