Zámek byl vybudován v 1. polovině 18. stol. za Karla Josefa Raduita jako správní sídlo barokního dvora. Po roce 1848 se stal příslušenstvím jevišovického velkostatku, a to až do roku 1945, kdy jej převzalo JZD. Po roce 1989 byl ve zpustlém stavu zprivatizován a soukromý majitel jej v současné době opravuje.
Zámek s přízemními klřídly od západu
Graficke pismenko Pavlice se připomínají poprvé v roce 1252 jako příslušenství probošství křižovníků s červenou hvězdou sv. Hypolita u Znojma. V roce 1498 přešly pod bítovské panství, na počátku 17. století pod panství jevišovické a v roce 1649 se staly součástí majetku význačného rodu de Souches. V první polovině 18. století buď za Karla Josefa Raduita ze Souches nebo za Jana z Ugarte byl východně od obce vybudován barokní dvůr, jehož střední část na západní straně byla určena pro potřeby správy dvora a pro pobyt majitele a byla označována jako zámek. Až do roku 1945 byl dvůr se zámkem součástí jevišovického velkostatku. Pak jej převzal stát a místní JZD ...
D. Dohňanský, zdroj: F.Musil - Neznámé zámky Moravy a Slezska, 18.5. 2020
     Znojmo  (ZN)