zámek Seehof

Bavorskoko, Horní Franky
Zámek Seehof kdysi jako letní rezidence bamberských knížecích biskupů. Stavěn v letech 1684 – 1695. Stojí na čtvercovém půdorysu. V kapli rokokový oltář. Sochy z parku zničeny rozkradeny. Některé navráceny.
Zámek Seehof u Bamberku v bavorských Horních Frankách.
© Pavel Vítek 05/2001
Graficke pismenko Zámek Seehof leží asi 10 km severovýchodně od Bamberku. Od českého Chebu je vzdálen 130 km západně. Zámek se nachází u obce Memmelsdorf a je obklopen parkem a na jižní straně několika jezery.

historie

Zámek Seehof v obci Memmelsdorf nedaleko Bamberku sloužil kdysi jako letní rezidence bamberských knížecích biskupů z 15. století. Byl stavěn od roku 1684 do roku 1695 architektem Antonio Petriny. Obklopuje ho velká zahrada o ploše cca 21 ha koncipovaná původně ve stylu rokoka. Na stavbě zámku se podílela řada významných architektů. Nedaleko Bamberku tak vzniklo nádherné letní sídlo. V zámeckém parku se kdysi nacházelo asi 400 kamenných soch a

popis

Zámek a nachází se ve velkém parku. Čtyři rohové pavilony jsou zakončena osmibokými věžemi. Fasády jsou s velkými okny, s trojúhelníkovými štíty v přízemí a oblouky v patře. Každá řada oken je podporována římsou., který byl vyzdoben štukou podle Antonia Bossi. Oltářní obraz představuje Klanění tří králů od Johanna Rottenhammera, asi z roku 1600. Střední část horního patra zámku zaujímají barokní pokoje s rokokovým sálem v jejich středu. Jeho

není známo
    Německo