Původně tvrz ze 14.století, přestavěná na renesanční a později barokní zámek. Poslední úpravy v r. 1867. Majetek obce.
Hlavní průčelí zámku se vstupem
Graficke pismenko Ves Malonice je část městyse Kolince v okrese Klatovy. První písemná zmínka je z r. 1360. Prochází tudy železniční trať Horažďovice - Domažlice a cyklistická stezka 2086.
28.4. 2020

historie

Původně tvrz ze 14.století. Přestavěná na renesanční zámek ke konci 15.století (majitel Bedřich Škorně - dokladem klenák na vstupním portálu z r. 1500). Kolem r. 1636 se stavěla dnešní nejstarší střední část zámku (nápis na klenáku na vstupní bráně, nesoucí jména Aleny Kadovské z Robčic. Zikmunda z Kadova a Evy Kadovské z Vidršperka), po r. 1740 barokní část zámku se sedlovou střechou (František Roch z Běšin). Josef Ennis z Atteru přistavuje

UPČ 2,nakl.Academia1977, Hrady,zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku,Západní Čechy,kolekt.,nakl.Svoboda1985, Jaroslav Špiroch, 28.4. 2020

popis

Půdorys zámku má tvar písmene L, hranolovou věžičku v nároží. Fasády jsou členěny vysokými pilastry, vstup je zakončený půlkruhovým portálem s římsou a reliéfním zdobeným ostěním. Místnosti s křížovými hřebínkovými klenbami s výsečemi, patro je plochostropé. Za zámkem je anglický park (park krášlilo mnoho exotických stromů, z nichž se dosud dochovalo pár kavkazských modřínů).
    UPČ 2,nakl.Academia1977, Hrady,zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku,Západní Čechy,kolekt.,nakl.Svoboda1985, Jaroslav Špiroch, 29.4. 2020
     Klatovy  ( KT)
    Malonice