Kvalitní barokní kamenická práce z počátku 18. století (snad z roku 1706, tedy téměř čtvrt století před světcovým svatořečením), kterou nechali zhotovit majitelé zdejšího (dnes zaniklého) zámku, rodina Ubelli ze Siegburgu. Socha světce v podživotní velikosti je vytesána z červené nučické arkózy.
© Milan Caha 03/2020
Graficke pismenko Zelená Ves je malá ves v okrese Pelhřimov, součást obce Mezilesí. Vsí neprochází žádná značená turistická trasa, zajíždí sem autobus spojující Pacov a Lukavec.
8.3. 2020

popis

Plastika z počátku 18. století (podle neúplného chronogramu na soklu snad z roku 1706), byla vytvořena téměř čtvrt století před světcovým svatořečením. Zhotovit ji nechali majitelé zdejšího, dnes zaniklého, zámku, rodina Ubelli ze Siegburgu. Socha světce je vytesána ze vzácné, dnes již netěžené červené nučické arkózy. Postava světce je vysoká cca 149 cm, spolu s podstavcem a římsou je plastika vysoká více než 3 metry. Postava světce je oblečena

socha, monument
     Pelhřimov  (PE)