Lázně Bludov vznikly v r. 1929 na podnět Zdeňka Pospíšila. Slouží k rehabilitaci pohybového aparátu a léčbě dětské obezity. Hlavním zdrojem léčby je minerální termální zdroj sírano-chlorido-sodného typu.
Pohled na centrální budovu lázní
Graficke pismenko Bludovské lázně leží západně od městečka při silnici na Chromeč. Cestu do lázeňského areálu lemuje nově vysazená alej, pojmenována po zakladateli lázní Zdeňku Pospíšilovi. Asi 500 m od lázní je železniční zastávka, před alejí pak autobusová zastávka. Zhruba 250 m od lázeňského komplexu teče řeka Morava a nachází se tu nástupní místo pro vodáky a raftaře.
V okolí ze zajímavých míst najdeme zámek Bludov, stejnojmennou zříceninu, v městečku muzeum kočárků a Pradědovo dětské muzeum, rozhlednu Brusná a severovýchodně pak město Šumperk - centrum kraje.
Rozehnal Ivo, 2.3. 2020

historie

Radioaktivní a sirné lázně Bludov vznikly v roce 1929 na podnět Zdeňka Pospíšila. Hlavním zdrojem lázní je minerální termální pramen, obsahující sírano-chlorido-sodné složení. Součástí lázní je Hlavní budova, Lázeňská vilka, Zahradní a Lesní pavilon. Součástí komplexu je dále moderní rehabilitační a detoxikační centrum, restaurace a kavárna. Areál s parkovou úpravou skýtá sportovní vyžití (plavání, stolní tenis, minigolf a další). Lázně Bludov

Rozehnal Ivo - zdroj - web: lazne-bludov.cz, 2.3. 2020
     Šumperk  (SU)