Sotva patrný reliéf opevněného sídla a pravděpodobné druhé sídlo na dvou sousedících nevýrazných výběžcích do údolí Vrbičanky, kde stávala zaniklá ves Všetrapy v oblasti zvané Hrádky.
Dolní sídlo
Celkový pohled od jihozápadu, nad jádrem výrazné projmutí po příkopu s náznakem valu
© Roman Řezáč 01/2020
Graficke pismenko Všetrapy se poprvé připomínají v roce 1349 v souvislosti s Markvartem z Morkovic, který koupil od Čeňka a Lvíka z Němčic tvrz s dvoupoplužním dvorem, dva a půl lánu, tři podsedky a horenské právo. Roku 1355 se zmiňuje Uluš z Čejkovic, r. 1360 Adam ze Všetrap, r. 1378 se uvádí Črnek, který držel díl do roku 1382. Jednotlivé podíly scelil, jistě ne bez násilí, Erhart z Kunštátu v roce 1412 a držel ves do roku 1418. V roce 1464 získal Všetrapy Heřman ze Zástřizl. Ves zanikla nejspíš jako mnoho dalších v uherských válkách a nebyla obnovena, jako pustá se uvádí v roce 1512.
Řezáč 2020, Plaček 2002, Jan 1998, 18.1. 2020

popis

Má úvaha o opevněných sídlech s vazbou na zaniklou ves Všetrapy si neklade za cíl vyřešit všechny otázky, ale nabízí můj subjektivní pohled na danou lokalitu, který může být případným budoucím archeologickým výzkumem zcela pozměněn. Všetrapy a s ní související opevněná sídla jsou doposud blíže neprobádanou lokalitou. Středověká ves se, dle mně dostupné literatury a zmínek v pramenech, nacházela někde v mírném údolí potoka Vrbičanka. Údolí

Hodonín  (HO)
    Čejkovice