Obdélná kaple s trojboce uzavřeným presbytářem, postavená v r. 1893 obcí bez církevního svolení. V interiéru byl pseudorománský oltář s obrazem svaté Anny, doplněný sochami sv. Jáchyma a sv. Josefa. Po roce 1945 chátrala, obnovena byla na konci 20. století. Dnes slouží příležitostně k bohoslužbám.
© Milan Caha 01/2020
Graficke pismenko První písemná zmínka o vsi „Wrbycz“ pochází z roku 1384, kdy náležela k panství Libkovice pana Petrovce z Libkovic. Obcí prochází cyklotrasa č. 35 a silnice II/194, která odbočuje k severu z dálnice D6 u sjezdu Bošov. Nejsou zde žádné značené turistické trasy. Kromě kaple se zde zachovalo několik křížů a jejich fragmentů.
13.1. 2020

historie

Orientovanou obdélnou kapli s trojboce uzavřeným presbytářem postavila v roce 1893 bez církevního svolení obec Vrbice (Gross Fürwitz). Interiér byl odpočátku vybaven pseudorománským oltářem s obrazem svaté Anny, doplněným sochami sv. Jáchyma a sv. Josefa. V roce 1909 byl inventář doplněn o sochy sv. Jana Nepomuckého a sv. Antonína Paduánského. Ve věži bývaly 2 zvony, ty byly zrekvírovány za 1. světové války. Dnes zde visí umíráček z kostela sv.

Karlovarský kraj
     Karlovy Vary  (KV)