Kaple postavena v roce 1840. Obdélná stavba s polokruhovým presbytářem. V kapli býval malý zvonek, který někdo odcizil. Majitelem kaple je obec Zákolany. Konají se v ní různé kulturní akce.
Kaplička v Zákolanech
© Pavel Vítek 05/2017
Graficke pismenko Zákolany jsou obec vzdálená 15 km východně od Kladna a 8 km jihozápadně od Kralup nad Vltavou. Zákolanská kaplička stojí u železničního mostu poblíž křižovatky silnic na Trněný Újezd a Kováry u silnice vedoucí do Trněného Újezda po pravé straně.

popis

Kaple byla postavena v roce 1840, jak uvádí letopočet nad vstupem. Jedná se o obdélnou stavbu s polokruhovým presbytářem. V kapli býval malý zvonek. Byl bez letopočtu a jakéhokoliv označení. Říkalo se o něm, že na něj bylo zvoněno roku 1621 na Staroměstském náměstí při popravě českých pánů. Bohužel zvonek někdo odcizil. V současnosti je kaple odsvěcena a jejím majitelem je obec Zákolany. Příležitostně se v kapli konají různé kulturní akce.
     Kladno  (KL)
    Zákolany