Pískovcový smírčí kříž stojí na zrušeném hřbitově u kostela Nejsvětější Trojice. Byl nalezen povalený ve strži v lese nad železniční zastávkou v Prosečném a na současné místo byl přenesen v roce 1998. Na přední straně má vytesaný klínový kříž v kruhu a v horní části nezřetelný latinský křížek.
© Milan Caha 12/2019
Graficke pismenko Hostinné, německy Arnau, je město v okrese Trutnov v Královéhradeckém kraji. Leží v Krkonošském podhůří na soutoku řeky Labe a potoku Čistá. Je snadno dostupné jak veřejnou dopravou, tak autem. Městem prochází několik značených turistických tras a naučných stezek. Najdeme zde množství památkově chráněných objektu i drobnějších sakrálních památek. Centrum města má statut městské památkové zóny.
    smírčí kámen
     Trutnov  (TU)