U kapličky Nejsvětější Trojice není přesně známo, kdy byla postavena. Předpokládá se, že byla založena na poč. 19. stol. Určitě stála v roce 1833. Čelní strana kaple zdobena v rozích pilastry. Kaple osazena zvoničkou. Před kaplí stojí klasicistní kamenný kříž s Ukřižovaným a s reliéfem Panny Marie.
Kaplička Nejsvětější Trojice v Doubravici u Moravičan
© Pavel Vítek 10/2019
Graficke pismenko Doubravice jsou místní částí obce Moravičany a leží 5 km jihovýchodně od Mohelnice a 10 km severozápadně od Litovle. Nachází se na okraji CHKO Litovelské Pomoraví. Kapli Nejsvětější Trojice a kamenný kříž najdeme v centru vsi, nedaleko od křižovatky místních ulic. Od této křižovatky je kaple dobře viditelná.

popis

Jednou z několika památek vesnice Doubravice, která je dnes součástí obce Moravičany, je kaplička Nejsvětější Trojice. Přesto, že se nejedná o památku nijak výrazně starou, není přesně známo, kdy byla postavena. Žádný doklad o její stavbě neexistuje. Předpokládá se, že byla založena na počátku 19. století a s určitostí ve vsi stála v roce 1833. O šedesát let později byla kaple renovována. V té době, v roce 1893, byl obraz Panny Marie, který se v

Šumperk  (SU)
    Doubravice