Hrady.cz
Na místě kaple s divotvorným obrazem Panny Marie byl v letech 1736 – 1738 postaven velký barokní kostel. Naposledy opraven poč. 20. stol., po roce 1945 zchátral, poč. 21. stol. opakovaně devastován. Od roku 2006 probíhá postupná obnova kostela i poutní tradice.
kostel od severovýchodu
Kousek za Žluticemi, nad stejnojmennou vodní nádrží, se nachází opuštěná vesnice Skoky s barokním kostelem. Na místo vede polní cesta.
24.4. 2003

Poutní kostel Navštívení Panny Marie ve Skocích u Žlutic
    Poutní kostel Navštívení Panny Marie ve Skocích u Žlutic byl vystavěn v l. 1736-38 stavitelem Johannem Schmiedem pro markraběte Ludvíka Jiřího z Baden-Badenu na místě kaple z r. 1717, kde byl umístěn milostný obraz Panny Marie Pomocnice, známý pod lidovým označením "panenka skákavá", který stál u zrodu kdysi velmi známého barokního mariánského poutního místa, kam přicházelo přes 40 tisíc poutníků ročně. Kostel byl obnoven v l. 1903-4. Obec

Pod střechou , 2.10. 2010
    Od roku 2010 je kostel Navštívení Panny Marie cílem mariánské poutní Skokovské stezky, která začíná v klášteře v Teplé. V létě je kostel přístupný denně, mimo sezónu příležitostně.

Navštívení Panny Marie