Notice: Undefined index: _CIS_TYP in /var/www/hrady/class/class.ciselnik.php on line 72
zámek Kačina, Národní zemědělské muzeum

zámek Kačina

Národní zemědělské muzeum
Naše nejvýznamnější empírová stavební památka. Stavbu zahájil roku 1802 nejvyšší purkrabí českého královskví Jan Rudolf hrabě Chotek. Tympanony zdobeny náročnými reliéfy. Nyní v zámku instalována expozice zemědělského muzea.

Prohlídkové okruhy na zámku:

1. okruh - Zemědělské muzeum aneb Dějiny českého venkova - historie zemědělství, potravinářských, dřevozpracujících a kovozpracujících řemesel, venkovské stavitelství aj. Od podzimu r. 2009 nová expozice - Český a moravský venkov v proměnách staletí.
2. okruh - Zámecké interiéry aneb Chotkové a jejich panství Nové Dvory - dějiny rodu Chotků a jejich panství Nové Dvory, vývoj vrchnostenské správy a hospodářského řízení Chotkovských velkostatků, životní styl šlechty v 19. a 20. století.
3. okruh - Chotkovská knihovna, lékárna, divadlo, galerie, skleník - venkov ve výtvarném umění, cesta k léku, zámecká oranžerie, zahrada léčivých rostlin.
4. okruh - Za strašidlem Rudlou na zámek Kačina - netradiční ...

Zámek Kačina
    Zámek Kačina si nechal jako svoje representační sídlo postavit v letech 1806-24 Jan Rudolf Chotek, tehdejší president gubernia a nejvyšší purkrabí Království českého. Plány vypracoval saský královský architekt F. Schuricht a stavbu prováděl pražský stavební rada J.P.Jöndl a v posledních letech arcibiskupský olomoucký stavební rada A.Arche. Funkčně je zámek rozčleněn na hlavní centrální budovu s representačními prostorami a obydlím hraběcí

oficiální web, 2.8. 2003