Klasicistní obdélná kaple z druhé pol. 18. století. Před r. 1945 patřila k usedlosti č. p. 5 Antona Kliebera, zvaného Tuchta. Po válce chátrala a zařízení bylo rozkradeno. V r. 1991 začala její oprava, kterou realizovali němečtí rodáci z Verušic ve spolupráci s obyvateli a vedením města Žlutic.
© Milan Caha 09/2019
Graficke pismenko Verušice leží cca 3 km západně od centra Žlutic. Obcí prochází zeleně značená turistická trasa, kolem obce turistická trasa značená červeně. V obci končí silnice.
24.9. 2019

historie

Klasicistní kaple na obdélníkovém půdorysu a bez oken byla postavena ve druhé polovině 18. století. Před koncem 2. světové války patřila k usedlosti č. p. 5 Antona Kliebera, zvaného Tuchta. Po odsunu původního obyvatelstva chátrala a zařízení bylo rozkradeno a poničeno. V roce 1991 se začalo díky sbírce německých rodáků s její opravou, rekonstrukci realizovali rodáci z Verušic žijící v Německu - Willibald Zörkler a Rolf Thoma spolu s obyvateli